Seminář dobré práce Ekoškoly

23.03.2016 14:34

V pátek 18.3.2016 jsme jeli do Litovle na seminář organizovaný Vzdělávacím centrem Tereza. Jakmile jsme dorazili na místo, mile nás uvítali. Ekotýmáci nás zavedli do třídy, kde jsme měli připravéný stůl.

Čekala nás první společná aktivita - nakreslit erb, který nás symbolizuje, naši práci v Ekotýmu. Poté nás čekal obchod - šetrný spotřebitel. Měli jsme si vybírat mezi výrobky, který je nejšetrnější. Co myslíte vy? Pastelka nebo fixa. Vybrali jsme pastelku, protože fix, když dopíše, tak nám zůstane nepoužitelný obal, který se nedá znovu zrecyklovat (teda pokud si z něho neuděláte „flusačku“). Proto je pastelka lepší. Tu můžete používat tak dlouho, dokud ji udržíte v prstech. Takových podobných otázek tam bylo ještě 12.

Poté byla 45minutová přestávka. Šli jsme do družiny, kde čekala svačina a spousta dalších dobrot, které nám nachystali žáci tamní školy. Svačinu jsme snědli na jejich nové a krásné zahradě.

Po výborné svačině nám ukázali hodinu práce Ekotýmu. Zástupci jednotlivých ekotýmů představili fotografie svých školních zahrad, které se nám moc líbily. Moc si přejeme, abycho jednou taky takovou nádhernou zahradu měli. Dostali jsme Osvědčení o úspěšném absolvování Semináře dobré práce Ekoškoly. Ale hlavně jsme vzorně reprezentovali naši školu a měli jsme možnost ostatním povyprávět, jaké úžasné ekověci děláme zase u nás. Třeba také někdy budeme takové setkání hostit. I my se máme čím pochlubit. Nemyslíte?

Vyhledávání

Kontakt

Duhový ekotým